ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Учитељица Аида Гутић добитник Светосавске награде

Учитељица Аида Гутић добитник Светосавске награде

22.01.2024 | Обавјештења

Ова лијепа вијест стигла је из Министарства просвјете и културе на адресу наше школе на самом крају првог полугодишта и учинила поносним све нас који сарађујемо са учитељицом Аидом Гутић. Међу 24 одабрана имена просвјетних радника у основном образовању Републике Српске нашло се и њено, али нашло се и име наше школе и то по други пут откако је установљена Светосавска награда.

Учитељицу Аиду је за ово престижно признање предложило руководство школе са надом да ће и надлежне комисије у Министарству просвјете и културе препознати достигнућа и квалитет који смо и ми препознали, и тако је и било.

Аида Гутић већ 22 године ради у просвјети и тешко је и навести све што је постигла за тај временски период. У њеној каријери највише се истичу три огледна часа који су својеврсно мјерило квалитета педагошког рада, али и бројни пројекти и континуирана промоција педагошког рада но највећи успјех од свих су генерације добрих ђака који су захваљујући њој стекли своја прва знања и вјештине.

Свечаност додјеле Светосавске награде одржаће се 26.1.2024. године у Бања Луци, а додјели ће присуствовати и награђена учитељица Аида Гутић.

Честитамо нашој учитељици на великом признању и надамо се да ће Светосавска награда обогатити биографију многих наставника из нашег колектива.