ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Савјет ученика

  1. Почетна
  2.  » Савјет ученика

Савјет ученика

Савјет ученика има 59 чланова. У школи се формира Централни Савјет ученика који броји 27 чланова и то:

Централна школа Зворник  – 18 чланова;

Подручна школа Дивич       – 2 члана;

Подручна школа Кула Град – 2 члана;

Подручна школа Снагово   – 2 члана;

Подручна школа Липље      – 2 члана;

Посебна одјељења               – 1 члан.

На првој сједници Савјета ученика конституише се нови сазив Савјета ученика. Нови сазив Савјета ученика је изабрао ново руководство. За предсједника Савјета ученика је изабрана ученица деветог разреда Мартина Башић, за потпредсједника ученица осмог разреда Марија Јоловић и за записничара ученица Тамара Василић.

 

Савјет ученика ЈУ ОШ „Свети Сава“ из Зворника редовно организује и реализује хуманитарне акције  или се одазива на хуманитарне акције које организују други. Традиционално, сваке године у новембру и децембру, савјет ученика организује акцију „Један слаткиш, једно дијете“ у којој ученици доносе слаткише и грицкалице од којих се праве новогодишњи пакетићи за социјално угрежене ученике наше школе, ученике са сметњама у развоју, угрожену дјецу са подручја Града Зворника, као и за дјецу са Косова и Метохије. Такође, поред слаткиша и грицкалица, прикупља се и нова и половна очувана одјећа и обућа, играчке и школски прибор која се такође у оквиру акције шаље углавном угроженој дјеци на Косову и Метохији.

 

На састанцима савјета чланови савјета дају приједлоге за дестинације које ће се посјећивати у оквиру реализације једнодневних излета, школа у природи и екскурзија, предлажу начине за уређивање школског простора, именују тим за организацију матурске вечери, обиљежавају важне датуме, подносе молбе предузећима и институцијама за донације школској библиотеци итд.  На крају школске године израђују извјештај о свом раду.

 

Руководство школе снажно подржава учествовање и рад ученика у Савјету јер кроз тај њихов ангажман и рад Савјета ослушкује потребе ученика и проблеме са којима се сусрећу те настоји да потребе задовољи, а проблеме ријеши.

 

Савјетом ученика руководи наставник Бобан Мијатовић.