ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Ученици ТШЦ из Каракаја одржали радионицу за ученике из посебних одјељења за дјецу са сметњама у развоју

Ученици ТШЦ из Каракаја одржали радионицу за ученике из посебних одјељења за дјецу са сметњама у развоју

12.04.2022 | Обавјештења, Сарадња са породицом и локалном заједницом

Данас, 12.4.2022. године, ученици трећег и четвртог разреда Техничког школског центра у Каракају били су у посјети школи „Свети Сава“ у Зворнику и том приликом су одржали радионицу са ученицима из посебних одјељења за дјецу са сметњама у развоју. Тема радонице је била „Дјеца са сметњама у развоју немају довољно прилика да покажу шта све знају“.

Ученици ТШЦ су имали жељу да на неки начин помогну ученицима са сметњама у развоју те су написали пројекат са наведеном темом и конкурисали на позив за додјелу новчаних средстава. Иако њихов пројекат није одабран за финансирање, они су одлучили да наставе са реализацијом и уз велику помоћ директора Техничког школског центра Горана Грујића и маркета „Зворничанка“ радионица је ипак реализована. Ученици наше школе су добили потребни дидактички материјал као и воће и слаткише. Били су изузетно активни, весели и срећни и уживали су у дружењу са гостима.

Руководство школе „Свети Сава“ из Зворника се захваљује директору Грујићу, као и управи „Зворничанке“ на помоћи ученицима, а средњошколцима Сари Перић, Ани Ерак, Кристини Аћимовић, Зорани Малишевић и Стефану Остојићу који су дошли на ову идеју, истрајали и до краја је реализовали захваљује и одаје признање што су се сјетили оних који често буду неправедно запостављени и заборављени, а којима заиста треба помоћ и прилика да покажу шта све знају. Велико вам хвала за помоћ, а још веће хвала за прилику!