ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Ученици школе „Свети Сава“ учествовали у обиљежавању манифестације „Дани Франкофоније“

Ученици школе „Свети Сава“ учествовали у обиљежавању манифестације „Дани Франкофоније“

06.04.2022 | Обавјештења, Сарадња са породицом и локалном заједницом

Народна библиотека Зворник традиционално у марту организује манифестацију „Дани Франкофоније“ посвећену француском језику, култури и историји држава француског говорног подручја.

У току тродневне манифестације, ученици наше школе су дали свој допринос на више начина.

У понедјељак, 28. марта, ученици одјељења 8-3 са одјељењским старјешином Надом Павићевић, присуствовали су видео презентацији путем које су им приказане знаменитости Француске.

Другог дана манифестације ученици трећег разреда су учествовали у радионици „У царству Ла Фонтенових басни“, гдје су организатори читали басне и са ученицима разговарали о њима стављајући акценат на њихов поучни карактер. Ученике је пратила учитељица Ерна Омеровић.

Трећег дана, 30. марта, уприличена је креативна радионица „Направимо француску заставу“ за ученике четвртог разреда које је на радионицу повео учитељ Игор Скопљак. Ученици су квилинг техником направили заставу Француске и укратко су упознати са историјом француске заставе.

Захваљујемо се Народној библиотеци Зворник на позиву за учешће у обиљежавању „Дана Франкофоније“ као и на уступљеним фотографијама.