ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Ученици ОШ „Свети Сава“ забиљежили одличне резултате на такмичењима Црвеног крста Републике Српске

Ученици ОШ „Свети Сава“ забиљежили одличне резултате на такмичењима Црвеног крста Републике Српске

22.11.2023 | Обавјештења, Такмичења

Као и сваке школске године у првом полугодишту организују се такмичења „Мисли мине“ и такмичење у познавању покрета Црвеног крста. Ученици наше школе су нас већ навикли на одличне резултате на тим такмичењима, а тако је и ове године.

Мисли Мине

На регионалном такмичењу „Мисли Мине“ екипа наше школе у саставу Кристина Милић (7-1), Ирина Писић (7-1) и Јована Јовановић (7-3) поново је освојила прво мјесто и пласирала се на републичко такмичење. Другопласирана је била екипа школе „Бранко Радичевић“ из Братунца, док је треће мјесто заузео тим „Прве основне школе“ из Сребренице.

Познавање покрета Црвеног крста

Регионално такмичење

На регионалном такмичењу у „Познавању покрета Црвеног крста“ тим школе „Свети Сава“ Зворник који су чинили Марко Зарић, Момчило Петковић и Данило Радовић заузео је прво мјесто са 20 освојених бодова. Један бод је био довољан да наш тим раздвоји од другопласиране екипе школе „Бранко Радичевић“ из Братунца и трећепласиране „Прве основне школе“ из Сребренице.

Овом побједом наш тим је изборио учешће на Републичком такмичењу.

Републичко такмичење

У Палама је 17.11.2023. године одржано и републичко такмичење у Познавању покрета Црвеног крста. Тим наше школе у непромијењеном саставу заузео је високо друго мјесто одмах иза школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе. Трећепласирана је била екипа школе „Петар Кочић“ из Градишке. Ученици су награђени дипломама и пехарима, а освојили су и вриједне робне награде.

Са републичким нивоом се ово такмичење завршава, а нама не преостаје ништа друго него да честитамо нашим ученицима и њиховом ментору Петри Божић што су представили нашу школу на овакав начин, и да пожелимо тиму школе да на републичком такмичењу „Мисли мине“ које слиједи, постигну што бољи резултат.