ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » У нашој школи одржано општинско такмичење школских хорова и такмичење „Ћирилице, чедо моје!“

У нашој школи одржано општинско такмичење школских хорова и такмичење „Ћирилице, чедо моје!“

27.03.2023 | Обавјештења, Такмичења

„Ћирилице, чедо моје!“

ЈУ ОШ “ Свети Сава“ Зворник је у суботу 25.3.2023. године била домаћин општинског такмичења „Ћирилице, чедо моје!“. Ово такмичење се по први пут организује школске 2022/2023. године, а на општинском нивоу су учешће узеле три школе са подручја града Зворника.

Поред школе домаћина учествовале су и ОШ „Петар Кочић“ из Козлука и ОШ „Никола Тесла“ из Пилице.

Тест је садржао 15 питања која су обухватала градиво четири наставна предмета и то српског језика, историје, вјеронауке и музичке културе. Сваку школу је представљао тим од 4 ученика узраста од 6. до 9. разреда, а на питања су одговарали заједнички. На располагању су имали сат времена за рад. Нашу школу су представљали Иван Степановић, Тијана Арћерић, Николина Ђурић и Урош Милошевић, а координатор тима је била наставница Мирјана Симић.

Најбољи резултат остварила је ОШ „Никола Тесла“ из Пилице. Друго мјесто припало је ОШ „Петар Кочић“ из Козлука, док је ЈУ ОШ „Свети Сава“ заузела треће мјесто.

Такмичење хорова

На такмичењу школских хорова пријављени хор ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ се није појавио, те је школа домаћин била једини учесник. Хор наше школе је наступио, извео све композиције које су биле на програму, а жири је могао само констатовати да је ЈУ ОШ „Свети Сава“ побједник општинског такмичења и да стиче право наступа на регионалном такмичењу школских хорова које ће бити одржано 29.4. у бијељинском Центру за културу.

На нашем You Tube каналу можете погледати извођење композиција „Клетва младе Неве“ и „Мома“.

Ученицима члановима хора као и наставници музичке културе Зорани Ковачевић која је спремила хор за такмичење честитамо и желимо успјешан наступ на регионалном такмичењу.