ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Настава
  4.  » Три учитељице ОШ „Свети Сава“ одржале огледни час

Три учитељице ОШ „Свети Сава“ одржале огледни час

04.12.2023 | Настава, Обавјештења, Сарадња са породицом и локалном заједницом

У присуству колега из основних школа те инспектора-надзорника из Републичког педагошког завода Републике Српске, три учитељце четвртог разреда Основне школе „Свети Сава“ из Зворника, Аида Гутић, Борјана Смиљанић и Маријана Ерић са ученицима четвртих разреда успјешно су извеле огледни час у позоришној сали Дома омладине. Наиме, оне су наставну јединицу лектире „Пипи Дуга Чарапа“ претовиле у позоришни колаж.

 – Са поносом можемо истаћи да је у великој сали Дома омладине у Зворнику реализован огледни час лектире „Пипи Дуга Чарапа“ Астрид Линдгрен. За нашу школу ово је четврти по реду огледни час, у посљедњих неколико година, а трећи огледни час у реализацији учитељице Аиде Гутић, други у реализацији учитељице Борјане Смиљанић и првенац за учитељицу Маријану Ерић – рекао нам је директор школе Горан Ивановић.

Он је посебно похвалио иновације које су представљене на огледном часу који је имао регионални каратер, односно представљен је пред колегама из неколико школа регије Бирча.

 – Овај огледни час је показао одличну сарадњу, локалне заједнице и родитеља, а мјесто реализације није била учионица, већ позоришна сала. Поред тога, извршена је замјена улога, од ученика до глумаца, а на часу су се одлично уклопила три одјељења четвртог разреда и три учитељице. Циљ је био да се од школског задатка дође до позоришног комада што је на крају и постигнуто. Посебно желим да истакнем излазак из оквира класичне обраде књижевног дјела, али уз примјену свих педагошких стандарда и структуре часа – навео је Ивановић.

Учитељице истичу да им је првобитни циљ био да код ученика развију љубав према књизи и читалачким навикама, а сарадња са директором Дома омладине Ђорђем Деурићем и ДИС Сценом из Зворника довела је до позоришног колажа и развила се у љубав према позоришту и сцени.

Реализацији огледног часа присуствово је инспектор и просвјетни савјетник др Маринко Савић, испред Републичког педагошког завода РС, који је некон приказаног часа у Дому омладине изразио своје одушвљење урађеним, те похвалио тимски рад учитељица, сарадњу са локалном заједницом, организацију часа.

 – Мислим да су ови ђаци срећни јер имају овакве учитељице. Настојаћу да овај примјер промовишем у свим школама  – рекао је Савић.

Поред Савића, часу су присуствовали члнови управе ОШ „Свети Сава“ Зворник, Савјета родитеља, професора разредне наставе из основних школа из Зворника, Челопека, Сребренице, Осмака и Братунца.

Текст у цјелости преузет са портала Инфо Бирач