ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Три прва и три друга мјеста за наше ученике на општинском такмичењу из физике

Три прва и три друга мјеста за наше ученике на општинском такмичењу из физике

18.03.2024 | Обавјештења, Такмичења

На општинском такмичењу из физике које је одржано у суботу 16.3.2024. године у основној школи „Вук Караџић“ у Роћевићу нашу школу је представљало укупно шест ученика, по два у седмом, осмом и деветом разреду.

У седмом разреду ученик одјељења 7-1 Огњен Ристић убједљиво је освојио прво мјесто са 86 бодова. Другопласирана је била Ирина Писић, такође из одјељења 7-1, која је имала три бода више од трећепласиране Хелене Јовић из школе „Петар Кочић“ из Козлука.

У конкуренцији осмог разреда првопласирани је био Марко Зарић ученик одјељења 8-5 који је сакупио 31 бод, док је друго мјесто припало Момчилу Петковићу са 20 бодова. Алекса Драгутиновић из Школе „Десанка Максимовић“ из Челопека био је трећи са 9 освојених бодова.

Међу ученицима деветог разреда најбоља је била Анастасија Благојевић из 9-2 са 90 бодова, другопласирани је био Марко Млађеновић ученик одјељења 9-3 са 57 бодова, док је 40 бодова Славка Јовића из ЈУ ОШ „Вук Караџић“ из Роћевића било довољно за треће мјесто.

Ученике седмог и деветог разреда је припремао наставник Дејан Радуловић, а ученике осмог разреда наставница Жељана Крстовић.

Ћирилице, чедо моје!

Истог дана је у ЈУ ОШ „Никола Тесла“ у Пилици одржана општинска манифестација „Ћирилице, чедо моје!“. Тим наше школе у саставу Јована Петровић, Тања Јовановић, Иван Степановић и Николина Ђурић, предвођен наставницом Мирјаном Пендић заузео је друго мјесто. Побједник манифестације била је ЈУ ОШ „Никола Тесла“ из Пилице која се пласирала на регионалну манифестацију.

Честитамо нашим ученицима и наставницима на изванредним резултатима.