ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Рукометаши и рукометашице другопласирани на регионалном такмичењу

Рукометаши и рукометашице другопласирани на регионалном такмичењу

31.03.2023 | Обавјештења, Такмичења

27.03.2023. године у Зворнику у ЈУ “Спортско-рекреативни центру Зворник” одржано је регионално такмичење у рукомету за ученике основних школа семберске регије. Домаћин и организатор била је основна школа ”Вук Караџић” Роћевић. На турнир  се пријавило 7 школа са 5 мушких и 4 женске екипе и то: ЈУ ОШ ”Вељко Чубриловић” Прибој, ЈУ ОШ ”Свети Сава” Бијељина, ЈУ ОШ ”Вук Караџић” Роћевић, ЈУ ОШ ”Свети Сава” Зворник, ЈУ ОШ ”Вук Караџић” Забрђе, ЈУ ОШ ”Свети Сава” Лопаре и ЈУ ОШ ”Јован Дучић” Бијељина.

Утакмице су водиле судије регионалног рукометног  савеза из Бијељине, док је за евентуалну медицинску асистенцију био задужен медицински тим Дома здравља Зворник. 

У женској конкуренцији је тим наше школе заузео друго мјесто након пораза у финалу од тима основне школе „Јован Дучић“ из Бијељине. Трећепласирана је била екипа школе домаћина „Вук Караџић“ из Роћевића.

Дјечаци су у финалу након веома неизвјесне завршнице и извођења седмераца поражени од тима основне школе „Свети Сава“ из Бијељине те су у коначном пласману заузели друго мјесто. Треће мјесто је припало школи „Вук Караџић“ из Забрђа.

Треба нагласити да је наш тим током читавог финалног меча био бољи на терену, константно је био у вођству, али је неколико лоших судијских одлука у финишу као и недостатак среће при извођењу седмераца пресудило да се наш тим не пласира у републичко финале.

За најбољег играча на турниру проглашен је Марко Миљанић, а за најбољег голмана Матија Стевановић, обојица ученици наше школе.

Честитамо ученицима и наставнику Радосаву Милошевићу за постигнуте индивидуалне и екипне резултате.