ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Резиме одржаних спортских такмичења за ученике основне школе на територији Града Зворника

Резиме одржаних спортских такмичења за ученике основне школе на територији Града Зворника

10.03.2023 | Обавјештења, Такмичења

Фебруар је мјесец када започињу спортска такмичења на нивоу Града Зворника за ученике основних школа, а у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске. До сада су одржана такмичења у кошарци, одбојци, рукомету и малом фудбалу. О такмичењу ученика у шаху смо посебно извјештавали и са успјесима шахиста смо вас већ упознали. Када су у питању остали спортови, наши ученици су постигли запажене резултате.

Кренућемо од кошарке. Такмичење је одржано 15.2.2023. године у ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ у Каракају. Дјечаци су били побједници такмичења, док је женска екипа заузела друго мјесто, иза школе домаћина. Регионално такмичење ће се одржати 13.3. у Власеници гдје ће нашу школу представити мушка екипа.

Домаћин такмичења у одбојци била је наша школа. У обје конкуренције тимови школе „Свети Сава“ су заузели прво мјесто те ће представљати нашу школу и на регионалном такмичењу које ће се одржати 15.3. такође у Зворнику.

2.3.2023. у спортској дворани у Зворнику, у организацији ЈУ ОШ „Јован Цвијић“ Дрињача одржано је општинско такмичење у рукомету. Наша школа је и ту учествовала и у мушкој и у женској конкуренцији, а и дјечаци и дјевојчице су побиједили своје противнике. Оба тима су се пласирала на регионално такмичење.

Посљедње такмичење у низу било је такмичење у малом фудбалу које је одржано у организацији ОШ „Петар Кочић“ Козлук у дворани основне школе „Десанка Максимовић“ у Каракају. Тим дјевојчица наше школе је побиједио на такмичењу док су дјечаци заузели треће мјесто. Женски тим ће представити нашу школу на регионалном такмичењу чији ће термин и мјесто одржавања бити накнадно одређени.

Сумарно, ученици наше школе ће у сваком спорту имати представника на регионалном такмичењу. У неким спортовима ће то бити мушки, у неким женски а у одбојци и рукомету оба тима.

Нашим ученицима желимо да нашу школу представе што боље на наредном нивоу такмичења и честитамо им на досадашњим успјесима.