ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Прослављен Дан школе и школска слава – Свети Сава

Прослављен Дан школе и школска слава – Свети Сава

01.02.2023 | Обавјештења

У петак 27.1.2023. године у просторијама наше школе обиљежен је Дан школе и школска слава – Свети Сава. Традиционално, а и у складу са Календаром васпитно образовног рада, 27. јануар је дан када се не одвија наставни процес већ је читав дан посвећен обиљежавању сјећања на Светога Саву и његово дјело које је симбол врлине, мудрости и просвијећености. У јутарњим часовима организована је приредба поводом дана школе на којој су наступили ученици рецитаторске секције, чланови школског хора као и талентовани појединци, ученици музичке школе. Приредбу је осмислила наставница Маја Степановић која је вођа рецитаторске секције у предметној настави, док су за музички дио били задужени вођа хора, наставница Зорана Ковачевић и професор музичке културе Војин Мартиновић.

Поводом овог свечаног дана директор школе је расписао и литерарни и ликовни конкурс са прикладним светосавским темама на којима су могли учествовати сви ученици наше школе.
Најбољи на литерарном конкурсу у старијем узрасту су били Нина Сандић, Ана Ерић и Хелена Деспић, док су код ученика разредне наставе најбољи били Емилија Лујић, Николина Атељевић и Огњен Кулић.
На ликовном конкурсу жири је имао још тежи посао, а у изузетној конкуренцији најбољи међу ученицима предметне наставе су били Викторија Аврамовић, Дуња Томић и Николина Лулеџија, док су код ученика разредне наставе побједнички радови дјело Сергеја Васиљевића, Милице Томић и Моње Милановић.

У току приредбе директор је уручио захвалнице и признања свим учесницима приредбе, а ученицима чији су радови били одабрани као најбољи поред диплома уручене су и књиге на поклон.

Пригодну светосавску бесједу одржао је наш вјероучитељ ђакон Давор Арнаут.

По завршетку приредбе приступило се ломљењу славског колача. Обред освећења пшенице и вина и ломљења славског колача водио је протојереј Јован Максимовић уз саслужење ђакона Давора Арнаута и Небојше Петровића. Колач је ломио директор школе Горан Ивановић са кумом Мирославом Лазаревићем, уз традиционално учешће ученика завршног разреда, представника савјета ученика.

Након ломљења колача уприличен је и скроман ручак за званице, представнике локалне самоуправе, актуелне и пензионисане раднике школе као и за представнике савјета родитеља и савјета ученика.

Како је све то изгледало можете видјети и у нашој галерији.

И наши учитељи су се потрудили да у данима прије школске славе обиљеже светосавску недјељу на свој начин, а видео колаж њиховог рада можете погледати у прилогу.