ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Одржано републичко такмичење „Дјеца у саобраћају“

Одржано републичко такмичење „Дјеца у саобраћају“

05.06.2024 | Обавјештења, Такмичења

Овогодишње републичко такмичење „Дјеца у Саобраћају 2024“ одржавало се у Теслићу у Бањи Врућици 3. и 4. јуна. Ово такмичење је окупило 37 екипа односно 148 ученика. Организатор такмичења био је Ауто мото савез Републике Српске уз подршку републичке Агенције за бјезбедност саобраћаја и ресорних министарстава. Такмичење се састојало од теоретског и од практичног дијела (вожња бицикла на полигону). Екипу наше школе су ове године чиниле двије дјевојчице, Неџла Мехмедовић и Исидора Јокић и два дјечака, Вукашин Вукајловић и Павле Перушиновић. Вођа секције је био наставник Миленко Лазаревић. Екипа наше школе заузела је 4. мјесто у генералном пласману.

Најзначајнији успјех је постигао ученик наше школе Вукашин Вукајловић са освојеним првим мјестом са 0 казнених бодова на практичном и 3 казнена бода на теоретском дијелу. Као награду за освојено прво мјесто добио је нови бицикл.

Такође значајан успјех је постигао наш ученик Дарко Јовановић са освојеним 3. мјестом за свој ликовни рад који је награђен на конкурсу који је објавио Републички педагошки завод заједно са Ауто мото савезом Републике Српске.

Честитамо нашим ученицима и њиховом ментору што су донијеи нашој школи још један врхунски резултат.