ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Одржано предавање о употреби пиротехничких средстава

Одржано предавање о употреби пиротехничких средстава

21.12.2022 | Обавјештења, Сарадња са породицом и локалном заједницом

У друштвеном простору ОШ „Свети Сава“ Зворник је у сриједу 21.12.2022. године ученицима шестог разреда одржано предавање о опасностима које могу произаћи коришћењем петарди и других пиротехничких средстава. Предавање су одржали припадници Полицијске управе Зворник у склопу кампање коју проводе у мјесецу децембру са циљем превентивног дјеловања на дјецу и омладину која користе пиротехничка средства. Ученицима је скренута пажња да је најбезбједније избјећи коришћење петарди, а уколико се ипак одлуче да их купују то могу урадити само у присуству родитеља и у специјализованим радњама које се баве продајом пиротехничких средстава.

Ученицима су презентовани и примјери неадекватног руковања пиротехником те повреде које могу да настану на тај начин, а предочено им је и да ће они који бацају петарде на недозвољеним мјестима сносити и прекршајну одговорност за које су законски предвиђене и високе новчане казне.

Примјећује се да је у посљедње вријеме значајно смањена употреба пиротехнике у близини школских објеката за шта је сигурно заслужна и добра сарадња школе и полиције која ће се и убудуће наставити када је у питању безбједност и превенција нежељених појава и понашања код дјеце школског узраста.