ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Одржана републичка такмичења из математике и спортске гимнастике и регионално такмичење из српског језика

Одржана републичка такмичења из математике и спортске гимнастике и регионално такмичење из српског језика

24.04.2023 | Обавјештења, Такмичења

У суботу је у Добоју, у организацији ЈУ ОШ „Свети Сава“ Добој одржано републичко такмичење из математике. Наша школа је имала представнике у конкуренцији осмог разреда гдје се укупно такмичило 23 ученика. Ученица Анастасија Благојевић је заузела одлично четврто мјесто са освојена 62 бода, док је Софија Видаковић била једанаеста са 48 бодова.
Ученице је на такмичење водила наставница Гордана Новичић.

Само један дан касније, у Бањалуци одржано је републичко такмичење у спортској гимнастици на које је наставник Радосав Милошевић водио 9 ученика. Постигнути су изванредни резултати па и ове године имамо побједнике републичког такмичења.

У конкуренцији дјевојчица од 6. до 9. разреда прво мјесто на партеру заузела је ученица деветог разреда Невена Ћосовић. Код дјечака узраста до петог разреда, наш ученик четвртог разреда Вељко Драгутиновић освојио је златну медаљу у дисциплини прескок.

Код дјевојчица у узрасту до петог разреда Теодора Јанковић је заузела друго мјесто у дисциплини греда, док је Лена Суботић такође освојила сребрну медаљу у дисциплини прескок.

На регионалном такмичењу из српског језика које је такође у суботу одржано у Братунцу, наша Ивона Сејменовић заузела је треће мјесто. Ученицу је на такмичење водила наставница Нада Павићевић.

Честитамо ученицима и наставницима који су још једном на најбољи начин представили нашу школу.