Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Одржана општинска такмичења Мисли мине и Познавање покрета Црвеног крста

Одржана општинска такмичења Мисли мине и Познавање покрета Црвеног крста

14.11.2022 | Обавјештења, Сарадња са локалном заједницом, Такмичења

У организацији ГО Црвеног крста Зворник у просторијама наше школе одржана су општинска такмичења „Мисли мине“ и такмичење у познавању покрета Црвеног крста. Најприје су се у четвртак 9.11.2022. године екипе школа састављене од ученика седмог разреда надметале у знању о минама. Учешће је пријавило пет екипа, а најуспјешнија је била екипа ЈУ ОШ „Свети Сава“ из Зворника. Другопласирани тим је био из ОШ „Јован Цвијић“ Дрињача, док је треће мјесто заузела козлучка школа „Петар Кочић“. Тим који је показао највише знања, вјештине и брзине био је тим наше школе, у саставу Николина Лулеџија (7-4), Николина Васић (7-5) и Марко Зарић (7-5). Ученике је за такмичење припремала наставница Мирка Зеленовић.

Наредног дана, на истом мјесту одржано је и такмичење у познавању покрета Црвеног крста, на коме је учествовало шест тимова из шест основних школа са подручја Града Зворника. Право учешћа имали су ученици осмог разреда. Тим наше школе у саставу Анастасија Благојевић (8-2), Елена Томић (8-6) и Маја Абазовић (8-6) остварио је побједу испред школа „Петар Кочић“ Козлук и „Јован Цвијић“ Дрињача. Ученике је за такмичење припремао наставник Бојан Томић.

Честитамо нашим ученицима и наставницима на постигнутим резултатима и желимо им да са добрим резултатима наставе и на наредном нивоу такмичења која су планирана за крај мјесеца новембра.