ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Обиљежили смо „Април – мјесец чистоће“

Обиљежили смо „Април – мјесец чистоће“

11.04.2024 | Обавјештења, Сарадња са породицом и локалном заједницом

У сарадњи са Градском управом Града Зворника наша школа је учествовала у обиљежавању манифестације „Април – мјесец чистоће“. Заједнички смо спровели неколико активности, а све са циљем да наш град остане чист и да подигнемо свијест наших ученика о важности очувања животне средине.

Средствима које је обезбиједила Градска управа купили смо пет великих канти за отпатке запремине 120 литара, јер је пракса показала да су постојеће недовољно велике да се у њима сакупљају отпаци који остану иза ученика након великих одмора.

Такође, школа је од одјељења комуналне полиције Градске управе Града Зворника добила и једну посебну канту веће запремине која ће бити намијењена само за папирни отпад, који би се сакупљао и слао на рециклажу.

У склопу даљих активности, у четвртак 11.4.2024. године, инспектор комуналне полиције Снежана Сандић одржала је предавање за два одјељења трећег и два одјељења четвртог разреда у друштвеном простору школе. На предавању су се ученици упознали са послом комуналне полиције и појмом одржавања комуналног реда. Ученици су сазнали шта је екологија и која је њена важност .

Кроз занимљиве фотографије и видео анимације приказано је на који начин треба правилно поступати са отпадом али су наглашени и погрешни начини његовим управљањем.

Захваљујемо се Градској управи и одјељењу комуналне полиције на донацијама и сарадњи која је од огромног значаја за нашу установу.