ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Обиљежено 80 година од смрти Јована Дучића

Обиљежено 80 година од смрти Јована Дучића

07.11.2023 | Обавјештења, Сарадња са породицом и локалном заједницом

У организацији ЈУ Народна библиотека и музејска збирка Зворник обиљжено је 80 година од смрти Јована Дучића, а ученици наше школе су учествовали у обиљежавању. Одјељење 9-6 у пратњи наставнице српског језика Радинке Марјановић је у четвртак 2.11.2023. у 12.00 часова посјетило Народну библиотеку и упознало се са животом и дјелом нашег великог писца.

Читава манифестација се одвијала под слоганом „НЕИЗБРИСИВИ ТРАГ ЈОВАНА ДУЧИЋА“, а за наше ученике приређена је презентација „ЈОВАН ДУЧИЋ – ИЗМЕЂУ СТИХОВА И ДИПЛОМАТИЈЕ“. Кроз видео презентацију „Јован Дучић – између стихова и дипломатије“  ученици  су се упознали са пишчевим животним и књижевним путем, док су кроз забавно-едукативни квиз провјерили своје знање о овом значајном српском писцу и дипломати. Такође, имали су прилику да чују Дучићеве најљепше стихове и  погледају његове књиге којима располаже Народна библиотека Зворник.

Захваљујемо управи и запосленима у НБЗ на организацији ове и сличних активности које ученике подстичу да читају и да проширују своје знање.