ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Културно-јавне и спортске манифестације
  4.  » Обиљежен Свјетски дан здравља

На позив ЈЗУ Дом здравља Зворник ученици наше школе су учествовали 7.4.2023. у обиљежавању Светског дана здравља. Овај догађај Дом здравља је организовао заједно са Полицијском управом Зворник и Градском управом Града Зворника, а дан искориштен за промоцију здравог начина живота тј. бављења физичком активношћу и здравом исхраном.

Грађани су били у прилици да поразговарају са љекарима службе породичне медицине, стоматологије, педијатрије, гинекологије и центра за ментално здравље те добију савјете о превенцији болести и очувању здравља.

У оквиру обиљежавања овог датума од 13.00 часова организована је улична трка под слоганом „Заједно у трци за здравље“ за ученике другог, трећег и четвртог разреда. Свако одјељење наведених разреда које наставу има у другој смјени је засебно трчало од школе до споменика у центру града дуж улице Светог Саве. На циљу су их дочекивали љекари Дома здравља, медицински техничари и волонтери који су најбољима додјељивали медаље а сви ученици су добили и симболичан поклон у виду јабуке или поморанџе. Организатор је за ученике је на циљу обезбиједио и освјежење.

Након реализованих трка, љекари Дома здравља су посјетили школу гдје су се захвалили ученицима и управи школе на учешћу у обиљежавању Свјетског дана здравља те истакли жељу да ова манифестација постане традиционална, а да здрав начин живота буде дио наше свакодневице.