ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Обиљежен Свјетски дан вода

Ученици два одјељења наше школе имали су прилику да учествују у обиљежавању Свјетског дана вода које је организовао Институт за јавно здравство у Зворнику.

Свјетски дан вода обиљежава се сваке године 22. марта. Идеја да се људи подсјете на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима свијета је заживјела.

Свјетски дан вода ставља акценат на заједнички рад и посвећеност свих актера, почев од појединаца до међународне заједнице на очување воде, кључног али ограниченог ресурса.

На позив Института за јавно здравство, ученици трећег и осмог разреда разреда наше школе имали су прилику да прошире своја знања о овој битној еколошкој и животној теми. Предавањем о води, њеној заштити, правилној употреби, те обиласком лабораторије поред нових знања, богатији су се вратили у школске клупе за још једно ново и корисно искуство.

Хвала Институту за јавно здравство на лијепом приступу дјеци и подијељеном знању.

Обиљежавање у школи

Ђаци у разредној настави су такође на часу ВРОЗ-а обиљежили Свјетски дан вода. Пригодним цртежима, еколошким порукама и презентовањем својих радова подигли су свијест о очувању воде. Циљ свих нас јесте да дјеца на вријеме схвате да вода мора да се штеди и чува, сваког дана, на сваком мјесту и у свакој прилици.