ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Обиљежен Дан здравља

Поводом Дана здравља који се обиљежава 7. априла, у понедјељак 8. априла у нашој школи је одржано предавање на тему „Моје здравље има право“.

Специјалиста педијатрије ЈЗУ Болница Зворник, Др Јасмина Сокић, одржала је предавање ученицима узраста од другог до петог разреда, након чега су ученици имали прилику да се упознају са помагалима које педијатри свакодневно користе у свом раду, као што су отоскоп, апарат за мјерење притиска, стетоскоп и на да тај начин стекну представу о пословима љекара.

Током предавања ученици су имали прилику да се упознају са превенцијом одређених болести, значају здраве исхране, важности физичке активности и личне хигијене, те штетности прекомјерне употребе рачунара и телефона.

Такође, у склопу предавања д‌јеци је на практичном примјеру показана употреба инструмената у раду педијатра и преглед, те је појединим ученицима извршен преглед отоскопом, измјерен притисак или измјерена сатурација пулсним оксиметром.

Након предавања ученицима је подијељена здрава ужина, као знак захвалности за присуствовање и активно учествовање на предавању.

Захваљујемо се руководству ЈЗУ Болница Зворник и служби за односе са јавношћу, а посебно др Јасмини Сокић за стручан приступ и пажњу коју је посветила нашим ученицима, којима ће сигурно свака сљедећа посјета љекару бити много лакша.