ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Културно-јавне и спортске манифестације
  4.  » Обиљежен 20. новембар – Свјетски дан дјетета

Низом активности ученици и наставници су самостално или у сарадњи са партнерима из локалне заједнице обиљежили 20. новембар – Свјетски дан дјетета. У овом тексту навешћемо неке од њих.

Савјет ученика

Поводом Свјетског дана дјетета чланови Савјета ученика, заједно са наставницима Бобаном Мијатовићем и Иваном Јоловић, као и педагогом школе Снежаном Видовић, спровели су низ активности у циљу обиљежавања овог дана. Ученици су израдили паное на којима су исписали дјечија права и обавезе, а затим их изложили у школским ходницима. Израђене су табле са називима ходника – „улица“ и „тргова“, које промовишу различите вриједности и примјере лијепог понашања. Ученици су, такође, написали и Ђачки манифест, којим су, путем обавјештења прочитаног свим ученицима у школи, позвали своје другаре да се обавежу на испуњавање својих ђачких дужности.

Чланови Савјета ученика тог дана дошли су обучени у плаве мајице, које су симбол Свјетског дана дјетета.

Свјетски дан дјетета обиљежен и у Народној библиотеци

Народна библиотека Зворник поводом обиљежавања Међународног дана дјетета организовала је радионицу „Будимо мали великани доброте“ за ученике одјељења 3-2 наше школе. Ова интерактивна радионица имала је за циљ промовисање хуманости међу дјецом кроз разговор, едукативне видео снимке и приче које ће их подстаћи на свакодневно чињење добрих дјела. Кроз исказивање вриједности доброте и покретање на размишљање о томе како хумани поступци могу имати велики утицај на живот свих нас, остварен је циљ радионице.