ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Нови успјеси наших ученика на општинским такмичењима

Нови успјеси наших ученика на општинским такмичењима

12.03.2024 | Обавјештења, Такмичења

У седмици иза нас одржано је неколико такмичења на општинском нивоу, како спортских тако и такмичења из наставних предмета. Као и увијек, наши ученици остварили су запажене резултате на свим такмичењима, но кренимо редом.

Рукомет

У уторак 5.3.2024. године у организацији ЈУ ОШ „Петар Кочић“ из Козлука одржано је општинско такмичење у рукомету у сали основне школе „Десанка Максимовић“ у Каракају. Наша школа је учествовала и у мушкој и у женској конкуренцији. Опоненти су нам били тимови школа из Челопека и Роћевића, али су на крају и наши дјечаци и дјевојчице предвођени наставником Јеленком Лукићем освојили прво мјесто у својим конкуренцијама и пласирали се на регионално такмичење које ће се одржати 25.3. у организацији Друштва педагога физичке културе Зворника.

Информатика

Наша школа је у суботу 9.3.2024. године била домаћин општинског такмичења из информатике. Као и иначе на овом такмичењу, ученици се нису такмичили по разредима него су сви ученици рјешавали исте задатке. Угостили смо ученике и колеге из ЈУ ОШ „Никола Тесла“ Пилица, ЈУ ОШ „Вук Караџић“ Роћевић и ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Челопек. Наша школа је имала два представника, Анастасију Благојевић из деветог разреда и Марка Зарића ученика осмог разреда. Управо њих двоје су подијелили прво мјесто са освојених 96 бодова од максималних 100 оставивши конкуренте из других школа далеко иза себе. Овим резултатом су обезбиједили учешће на регионалном такмичењу у нашој школи 13.4.2024. године заједно са својим ментором Бобаном Мијатовићем.

Хор

Упоредо са такмичењем из информатике у нашој школи такмичили су се и хорови основних школа. Поред хора школе домаћина такмичењу је приступио и хор школе „Петар Кочић“ из Козлука. Такмичење смо успјели организовати у доста изазовном амбијенту имајући у виду специфичност православног празника Задушница који се обиљежавао тога дана. Чланови такмичарског жирија су били професори музичке школе „Војин Комадина“ и овим путем им се захваљујемо на издвојеном времену. Такође, захваљујемо и гостима из Козлука који су успјели да стигну на вријеме упркос огромној саобраћајној гужви за коју знамо да је тог дана неизбјежна. Неколико дана прије такмичења и наша школа и школа „Петар Кочић“ обраћале су се Републичком педагошком заводу молбом да се такмичење одржи било ког другог радног дана но ипак надлежни из Завода нису имали слуха. Насупрот њима, ученици наставнице Зоране Ковачевић која води наш школски хор итекако су показали да имају слуха и на крају одлуком жирија тријумфовали са 95.50 бодова. Хор козлучке школе остварио је учинак од 79.44 бодова. Нашем хору желимо срећу на регионалном такмичењу хорова које је на програму 20. априла. Читав наступ нашег хора можете погледати овдје.

Исламска вјеронаука

Такође у суботу, у школи „Десанка Максимовић“ у Челопеку одржано је општинско такмичење из исламске вјеронауке на коме је наша школа имала представнике у осмом и деветом разреду. Вјероучитељ Аммар Газибеговић је припремио и водио ученике, а најзапаженији резултат оствариле су Армина Халиловић и Илма Тарабић, ученице деветог разреда за које очекујемо да ће бити позване на регионално такмичење које је планирано за 20. април.

На крају, послије свих побројаних остварених успјеха остаје нам само да честитамо нашим ученицима и њиховим менторима на изузетним резултатима и да им пожелимо успјех на наредним нивоима такмичења.