ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Нова такмичарска достигнућа наших ученика

Нова такмичарска достигнућа наших ученика

24.04.2024 | Обавјештења, Такмичења

Српски језик

Такмичење регионалног нивоа из српског језика одржано је у суботу 13.4.2024. године за ученике седмог разреда. На такмичењу је наша школа имала једног представника и то Николину Дошић коју је припремала и на такмичење водила наставница Радинка Марјановић. Николина је заузела треће мјесто са 64 освојена бода, свега два мање од друголасираног ученика.

Информатика

У суботу, 13.4.2024. године, у нашој школи одржано је регионално такмичење из информатике. Пријављена су четири ученика и то два из школе домаћина и по једно из основних школа из Милића и Власенице. На дан такмичења ученици из Милића и Власенице се нису појавили па су на такмичењу учествовала два такмичара из ЈУ ОШ „Свети Сава“, Анастасија Благојевић и Марко Зарић. Прво мјесто заузео је Марко Зарић са 100 освојених бодова, док је Анастасија била другопласирана са 96 бодова. Овим врхунским остварењем оба ученика су изборила учешће на републичком такмичењу средином маја у Станарима. Ученике је припремао наставник Бобан Мијатовић.

Физика

20. априла у Кравици одржано је регионално такмичење из физике за ученике седмог, осмог и деветог разреда. Наша школа је имала по два представника у сваком разреду, с обзиром на то да су сви заузели прва два мјеста на општинском такмичењу.

У седмом разреду Огњен Ристић освојио је друго мјесто, док је Ирина Писић била шеста. Момчило Петковић и Марко Зарић заузели су четврто, односно шесто мјесто у осмом разреду. Најбољи резултат наши ученици су остварили у деветом разреду гдје је Анастасија Благојевић освојила прво мјесто, а Марко Млађеновић треће. Ученике седмог и деветог разреда је припремао наставник Дејан Радуловић, а ученике осног разреда наставница Жељана Крстовић.

Републичко такмичење је на програму 25. маја.

Мисли мине

У понедјељак 22.4. у Брчком одржано је државно такмичење Мисли мине, на коме је наша школа другу годину за редом имала екипу која нас је представљала, а право учешћа је стекла освојеним трећим мјестом на републичком такмичењу. Екипа у саставу Кристина Милић, Ирина Писић и Јована Јовановић, предвођена наставницом Петром Божић заузела је четврто мјесто и била најбоље пласирана од свих школа из Републике Српске.

Спортска гимнастика

Регионално такмичење у спортској гимнастици одржано је 11.4. у организацији Удружења педагога физичке културе Зворник у подручној школи Брањево основне школе ЈУ ОШ „Вук Караџић“ Роћевић. Ученици су се такмичили у двије узрасне категорије, од 2. до 5. разреда и од 6. до 9. разреда и у мушкој и у женској конкуренцији. Дјевојчице су бирале двије дисциплине од три понуђене (партер, греда и прескок), а дјечаци једну од двије понуђене (партер и прескок).

Теодора Јановић, ученица петог разреда, остварила је побједу у дисциплинама греда и партер. Лена Суботић је у категорији од 6. до 9. разреда побиједила на партеру, а у дисциплини прескок је била другопласирана. Вељко Драгутиновић је остварио побједу у дисциплини прескок за узраст до петог разреда, а у истој дисциплини Марко Марковић је био другопласирани. У прескоку за узраст до петог разреда у женској конкуренцији побједу је однијела Уна Гајић, а треће мјесто припало је Анђели Бећаревић. Теодора Ђурић била је другопласирана на партеру за млађи узраст.

Ученике је на такмичење водио наставник Јеленко Лукић.

Републичко такмичење биће организовано у оквиру финала Малих олимпијских игара Републике Српске од 10.5. у Бањој Луци.

Атлетика

На регионалном такмичењу у атлетици за семберску регију одржаном 23. априла на градском стадиону у Бијељини наша школа имала је 7 представника у дисциплинама трчање на 100 метара, трчање на 800 метара, скок удаљ и бацање кугле. Вук Максимовић, ученик деветог разреда, остварио је најбољи резултат од наших ученика освојивши друго мјесто у трци на 100 метара и тиме се пласирао на републичко такмичење које ће се одржати у Бањој Луци у склопу финала Малих олимпијских игара.

Честитамо и желимо још успјеха свим ученицима који су остварили пласман на републичко такмичење као и њиховим наставницима, а ученицима који неће ићи на републичко такмичење захваљујемо што су на достојан начин представили нашу школу.