ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Најбољи у Граду у одбојци, православној вјеронауци и математици

Најбољи у Граду у одбојци, православној вјеронауци и математици

05.03.2024 | Обавјештења, Такмичења

Крај фебруара у почетак марта резервисани су за такмичења ученика на општинском нивоу, како у спортовима тако и из наставних предмета.

Одбојка

Наша школа је у четвртак 29.2.2024. године угостила екипе основних школа „Вук Караџић“ из Роћевића и „Јован Цвијић“ из Дрињаче као домаћин општинског такмичења у одбојци. Све школе су имале пријављену женску екипу, док су само школа домаћин и школа из Роћевића имале мушке екипе. Ученици наше школе су на крају поприлично убједљиво били побједници и у мушкој и у женској конкуренцији. Другопласирана екипа код дјевојака била је из ЈУ ОШ „Јован Цвијић“ Дрињача, док је на зачељу табеле остао тим ЈУ ОШ „Вук Караџић“ Роћевић. Обје наше екипе припремио је наставник Радосав Милошевић.

Православна вјеронаука

У суботу 2. марта у школи „Јован Цвијић“ у Дрињачи одржано је општинско такмичење из православне вјеронауке. Након неколико година без побједе и пласмана на регионално (епархијско) такмичење, наша школа ће ове године имати учесника и на том нивоу такмичења. Наиме, ученица одјељења 7-7 наше школе Јована Атељевић, коју је припремао вјероучитељ Небојша Петровић, остварила је побједу на општинском такмичењу и тиме стекла право учешћа на епархијском такмичењу. Друго мјесто припало је школи „Петар Кочић“ из Козлука док је треће мјесто заузео ученик школе „Никола Тесла“ из Пилице.

Математика

Истог дана и у исто вријеме као и општинско такмичење из православне вјеронауке одржано је и општинско такмичење из математике, само на другом крају града у организацији ЈУ ОШ „Петар Кочић“ из Козлука. Наша школа је имала по два представника у седмом, осмом и деветом разреду и посебно је похвална чињеница да су наши математичари заузели прва два мјеста у свим разредима.

У седмом разреду истакли су се Сергеј Гоџиров (7-5) са 58 бодова и Кристина Милић (7-1) са 26. Треће мјесто подијелили су Исидора Тодоровић из ЈУ ОШ „Вук Караџић“ из Роћевића, Стево Лазић из ЈУ ОШ „Никола Тесла“ Пилица и Хелена Јовић ученица ЈУ ОШ „Петар Кочић“ из Козлука са 7 освојених бодова. Ментор ученицима седмог разреда је наставница Сузана Пекић.

У конкуренцији осмог разреда прво мјесто припало је нашем Марку Зарићу са освојених 50 бодова, док га је у стопу пратио Момчило Петковић са освојених 48 бодова што је било довољно за друго мјесто. Иза Момчила остала је Хелена Мирковић из ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ из Челопека са 28 освојених бодова. Ученике осмог разреда припремала је наставница Биљана Машановић.

Код деветака ништа ново. Анастасија Благојевић наставила је доминацију са освојених 100 бодова, док је друго мјесто припало нашој Софији Видаковић са одличних 47 бодова. 33 бода Ђорђа Шувире из ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ из Челопека донијело му је диплому за треће мјесто. Наше ученице је припремала наставница Гордана Новичић.

Честитамо нашим ученицима и њиховим менторима.