ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » ЈУ ОШ „Свети Сава“ побједник регионалног такмичења „Фудбал у школе“

ЈУ ОШ „Свети Сава“ побједник регионалног такмичења „Фудбал у школе“

15.11.2022 | Обавјештења, Такмичења

У склопу пројекта „Фудбал у школе“ под покровитељством УЕФЕ, који проводи Фудбалски савез Републике Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске, одржано је регионално такмичење у малом фудбалу за ученике друге тријаде. Тим школе је могао бити састављен искључиво од ученика који похађају четврти, пети или шести разред.

Тим основне школе „Свети Сава“ је најприје у осмини финала убједљиво савладао екипу ОШ „Коста Тодоровић“ из Скелана резултатом 8:0. Четвртфинале је донијело велику борбу и неизвјесност у мечу против ОШ „Вук Караџић“ из Власенице гдје је и поред неколико добрих прилика за наш тим утакмица у регуларном дијелу завршена резултатом 0:0. Након бољег извођења пенала резултатом 3:2 побједу је однијела ОШ „Свети Сава“ из Зворника и тако се пласирала у полуфинале гдје ју је чекала ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ из Братунца. У сусрету двије објективно најквалитетније екипе на турниру побједу је доминантно и уз велики број створених прилика однијела наша школа резултатом 2:0.

У великом финалу се наша екипа сусрела са тимом ЈУ ОШ „Алеса Шантић“ из Угљевика. И из финалног меча је ОШ „Свети Сава“ изашла као побједник, још убједљивије него у полуфиналу, надигравши противника резултатом 3:0.

Побједом на регионалном такмичењу, тим наше школе се пласирао на републичко такмичење које је предвиђено за мјесец децембар.

Ученици који су остварили овај одличан резултат за нашу школу су:
Марко Видаковић 6-4
Милорад Шкиљевић        6-4
Стефан Говедарица          6-5
Петар Стојановић            6-4
Андреј Андрић                 6-2
Лука Митровић                6-1
Павле Јеремић                 6-5
Михајло Ђерић                6-5
Лазар Стевановић            6-5
Алекса Милутиновић    6-7
Павле Сејменовић          5-5
Вукашин Крезовић        4-2

Ученике је одабрао и припремао наставник Јеленко Лукић.