ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Још неколико такмичарских достигнућа наших ученика

Још неколико такмичарских достигнућа наших ученика

10.04.2024 | Обавјештења, Такмичења

У седмицама које су за нама одржано је још неколико такмичења ученика основних школа. Направимо кратку рекапитулацију.

Математика

У суботу 6. априла у Сребреници је одржано регионално такмичење из математике за ученике 7, 8. и 9. разреда. Нашу школу су у седмом разреду представљали Сергеј Гоџиров и Кристина Милић, у осмом Момчило Петковић и Марко Зарић, а у деветом Анастасија Благојевић и Софија Видаковић. Највише успјеха имали су Сергеј Гоџиров који је заузео друго мјесто у конкуренцији седмог разреда и Анастасија Благојевић и Софија Видаковић које су у деветом разреду освојиле друго и треће мјесто. Марко Зарић, Момчило Петковић и Кристина Милић заузели су пето мјесто у конкуренцији својих разреда и за тај резултат награђени су похвалама. Ментори ученика који су донијели дипломе нашој школи су Сузана Пекић и Гордана Новичић.

Православна вјеронаука

Истог дана када је одржано такмичење из математике, реализовано је и епархијско, тј. регионално такимичење из православне вјеронауке за ученике седмог разреда. Домаћин такмичења била је бијељинска школа „Кнез Иво од Семберије“, а учествовало је 24 ученика из 23 школе са општина које припадају Епархији зворничко-тузланској. Међу њима нашла се и наша Јована Атељевић чији је ментор ђакон Небојша Петровић. У изузетно јакој конкуренцији Јована је заузела шесто мјесто са 87 бодова, свега три бода мање од ученика на петом мјесту које води на републичко такмичење.

Одбојка

27. марта у братуначкој спортској дворани организатор регионалног такмичења у одбојци ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ окупио је 7 женских и 5 мушких екипа из укупно 8 основних школа семберске регије. Наша школа имала је представнике у обје конкуренције али значајно више успјеха имала је женска екипа која је на крају заузела друго мјесто иза школе домаћина. Трећепласирана је била женска екипа ЈУ ОШ „Алекса Шантић“ из Угљевика.

У мушкој конкуренцији првак је била ЈУ ОШ „Вук Караџић“ из Бијељине која је у финалу поразила екипу ЈУ ОШ „Алекса Јакшић“ из Милића, а угљевичка школа „Алекса Шантић“ заузела је треће мјесто и у мушкој конкуренцији.

У женској конкуренцији најбољи поентер била је наша Ања Главаш.

Наставник Радосав Милошевић је припремио и водио ученике на такмичење.

Рукомет

Регионално такмичење у рукомету за ученике семберске регије одржано је у спортској хали у Зворнику 25. марта. Домаћин такмичења је била ЈУ ОШ „Вук Караџић“ Роћевић.

Учешће је узело девет екипа од тога пет мушких и четири женске. Наша школа имала је екипе и у мушкој и у женској конкуренцији. Женска екипа наше школе заузела је друго мјесто изгубивши у финалу од бијељинске школе „Вук Караџић“, а наша Уна Јовановић била је најбољи стријелац такмичења. Ученике је припремао и на такмичење водио наставник Јеленко Лукић.

Шах

2. априла у подручном одјељењу Батковић основне школе „Свети Сава“ из Бијељине одржано је регионално такмичење у шаху за ученике основних школа семберске регије. Међу учесницама је била и наша школа са екипом у саставу Никола Булајић, Марко Зарић, Никола Чворак и Андреј Дошић. Наши шахисти су у веома неизвјесној завршници заузели треће мјесто. Побједник такмичења је школа „Вук Караџић“ из Бијељине, док је школа домаћин заузела друго мјесто.

Наш ученик Никола Булајић био је најбољи шахиста на првој табли са све три остварене побједе. Наставници Миленко Лазаревић и Немања Јовић припремали су и водили ученике на такмичење.

Атлетика

У уторак 2. априла одржано је и општинско такмичење у атлетици на ком је наша школа имала 24 учесника у мушкој и женској конкуренцији у четири дисциплине. У трци на 100 метара наш Вук Максимовић заузео је прво мјесто, док је код дјевојчица Лана Савић била трећа. У трчању на 800 метара код дјечака Алекса Зекић је био другопласирани, док је у женској конкуренцији побједу однијела Јована Петровић, а треће мјесто заузела Дарија Драгић. У бацању кугле наше ученице заузеле су сва три прва мјесто и то редом Исидора Петровић, Николина Јасиковац и Ивана Аћимовић. За крај, у дисциплини скок у даљ у мушкој конкуренцији Немања Јосиповић заузео је друго мјесто, а код дјевојчица друга је била Тамара Куљић.

Ученике је на такмичење водио наставник Станислав Драгутиновић.

Футсал

У такмичењу у малом фудбалу на општинском нивоу наше екипе заузеле су прво мјесто и у мушкој и у женској конкуренцији. Такмичење је одржано 29. марта у спортској дворани у Зворнику у организацији ЈУ ОШ „Јован Цвијић“ Дрињача, а учешће је узело пет школа са територије Града Зворника. Ученике је припремао и водио наставник Јеленко Лукић.

Послије свих наведених успјеха наших ученика остаје нам само да честитамо њима и њиховим менторима, а онима који су остварили пласман на републичко такмичење да пожелимо успјех!