ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Културно-јавне и спортске манифестације
  4.  » Изабрано најљепше и најтврђе васкршње јаје

Изабрано најљепше и најтврђе васкршње јаје

21.04.2023 | Културно-јавне и спортске манифестације, Обавјештења

У нашој школи је ове године поводом Васкрса, 18.4.2023. год. организовано такмичење за најљепше нашарано и за најтврђе васкршње јаје. Ученици разредне наставе су узели учешће у овим такмичењима укључујући и оне најмлађе, ученике првог разреда, како бисмо на посебан начин обиљежили велики  хришћански празник. Овај догађај није био само такмичарског карактера, већ и забавног на опште одушевљење свих учесника.   

Велика захвалност иде нашим учитељима који су охрабрили ученике да учествују у такмичењу за најљепше нашарано јаје и тако отежали већ нимало лак задатак жирију у самом избору . Укупно 39 ученика је учествовало на такмичењу. Жири су чинили директор школе Горан Ивановић, педагог Снежана Видовић и секретар Далиборка Липовац који су одлучили да најљепше нашарано јаје ове године, као и освојено прво мјесто иде у руке Драгутиновић Вељка  из IV-2 . Друго мјесто  у истој категорији је припало Ањи Мелезовић II-3, док је треће мјесто заузео Гаврић Ђорђе, ученик III-2 .

Избор за најтврђе јаје настављен је, због лоших временских услова у фискултурној сали, али то  није умањило чар овог догађаја.  У надметању је учествовало око три стотине ученика нижих разреда, а судије су били учитељи. Активност је протекла  у најљепшем расположењу, а радост и позитиван дух ученици су  показали и заједничким извођењем пјесме „Христос воскресе“.

Награде за најтврђе јаје припале су :

  1. Марија Чабрић  II-2
  2. Вељко Ђурић  III-2
  3. Николија Видовић  III-1 и Ана Ђокић  III-3.

Вјероучитељ, Давор Арнаут је пронашао пригодне ријечи похвале за наше учеснике и истакао да  треба његовати овакве манифестације које за циљ имају очување вјере и традиције нашег  народа.

Захваљујемо се свим колегама и ученицима на несебичном залагању, честитамо празник Васкрс и радујемо се манифестацијама које тек долазе.

Више фотографија можете погледати у нашој галерији, а каква је атмосфера владала погледајте на видео снимку.

Извјештај припремили професори разредне наставе: Зорана Модић и Надежда Тривун.