ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Информатичари остварили изузетне резултате на републичком такмичењу

Информатичари остварили изузетне резултате на републичком такмичењу

08.05.2023 | Обавјештења, Такмичења

На републичком такмичењу из информатике које је одржано у Станарима 29.4.2023. године у организацији ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“, наша школа имала је три представника, Марка Зарића, ученика седмог разреда, Анастасију Благојевић ученицу осмог разреда и Николаја Новичића ученика деветог разреда. Сама чињеница да је наша школа имала три ученика на републичком нивоу такмичења је велики успјех, али наши програмери се ту нису зауставили него су остварили одличне резултате и потврдили свој квалитет и у најјачој могућој конкуренцији у Републици Српској.

Од ученика наше школе најбољи резултат је остварила Анастасија Благојевић која је освојила треће мјесто на републичком такмичењу са 77 бодова. 70 бодова које је сакупио Марко Зарић било је довољно за одлично шесто мјесто, док је Николај Новичић заузео 16. мјесто са 41 освојеним бодом.

Домаћини су се потрудили да догађај изванредно организују те да најбољи ученици буду награђени вриједним робним наградама.

Успјех који су остварили наши ученици је још већи ако се у обзир узме чињеница да ученици свих разреда на такмичењима рјешавају исте задатке те да су 17 ученика од укупно 21 колико их је учествовало били ученици деветог разреда док је Анастасија осми разред, а Марко седми разред. Посебно је интересантно да је Марко од петог разреда почео да се такмичи у програмирању и континуирано напредује те се у наредним годинама тек очекују његови врхунски резултати, док је Анастасија прве линије програмског кода исписала тек на почетку осмог разреда, а већ након 8 мјесеци у априлу је била трећепласирана на републичком такмичењу у конкуренцији у којој је огромна већина ученика била старија од ње. Ово довољно говори о потенцијалу који они посједују, као и да наша надања о будућим још већим успјесима уопште нису неоправдана.

За резултате које су ученици остварили заслужни су и њихови наставници ментори Ивана Михајловић и Бобан Мијатовић којима такође честитамо и желимо им да наставе и даље да откривају таленте својих ученика и усмјеравају их ка највећим успјесима.