ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Хвала Вуку!

7.11. 2022. г. наша школа је била мјесто сјећања и величања лика и дјела нашег великог писца, реформатора и родољуба Вука Стефановића Караџића. Поводом његовог рођендана,  6. новембра, ученицима другог и петог разреда, у холу школе уприличен је јавни час о животу, раду и заслугама Вука Караџића. Час су организовале учитељице другог разреда Надежда Тривун и Зорана Модић у сарадњи са учитељицом петог разреда, Зрелом  Кајиш и проф. српског језика Снежаном Вукајловић из средњошколског  центра „Петар Кочић“ у Зворнику.

Обиљежавање овог датума је била идеална прилика да мали ђаци сазнају нове детаље из живота и дјела нашег Вука, да кроз занимљиве садржаје и активности надограде своје знање о њему, а за оне старије  то је била прилика да покажу већ стечена знања из језика и своје глумачке способности. Сви заједно су нетремице слушали час који је био посебно припремљен за њих, пратећи излагање професорице Вукајловић, док је кулминација часа био игроказ о језичким неправилностимa у извођењу ученика петог разреда. Након завршеног часа коме су присуствовале и поједине колеге, као и директор и замјеник директора школе, настављен је рад у учионицама на припремљеним  материјалима . Кроз квиз знања ученици су поновили научено, а потом показали своју креативну страну кроз цртање стрипа о сусрету са Вуком и истраживачке способности путем домаћег задатка. 

Ово је уједно била и лијепа прилика да се додатно побољшају односи сарадње родитеља и школе, прилика да се повежу колеге, да се размјене искуства, да се прилагоде методе рада и приступ раду.  Иначе, ово је једна од активности које организују  учитељице другог разреда у оквиру тема за стручно усавршавање наставника, које има за циљ унапређење односа на релацији родитељ-школа, укључивање родитеља у наставни процес који својим компетенцијама могу да га побољшају и унаприједе, покажу  практична знања и тако активно учествују  у процесу учења. Родитељи узимају  учешће у активностима које су директно повезане са појединим наставним предметима или конкретно са одређеним наставним темама и доприносе квалитету наставе. Самим тим  постиже се унапређење компетенција свих учесника овог процеса, те се овог пута посебно захваљујемо професорици и мами Снежани на сарадњи. Још оваквих активности планирано је у току текуће школске 2022/23.                                                                                        

Извјештај сачиниле: Надежда Тривун и Зорана Модић