ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Хор основне школе „Свети Сава“ други на републичком такмичењу

Хор основне школе „Свети Сава“ други на републичком такмичењу

07.06.2023 | Обавјештења, Такмичења

У суботу 3.6.2023. године у просторијама умјетничке школе „Владо Милошевић“ у Бањој Луци одржано је републичко такмичење школских хорова за основне школе.

Нашу школу представљало је 55 чланова хора који су на такмичење ишли у пратњи наставнице музичке културе Зоране Ковачевић која их је и припремала за такмичење и учитељице Тање Бећаревић која је помагала у организацији одласка на такмичење. Треба нагласити да хор школе „Свети Сава“ има преко 70 чланова, али да због организационих потешкоћа нису могли сви да наступе те је одабрано 55 ученика узраста од четвртог до деветог разреда да представљају нашу школу на овом престижном такмичењу.

Хор је наступио са сљедећим програмом: Ен-тен-тини (обавезна композиција), Киша пада (обавезна композиција), а од композиција по слободном избору хор је извео пјесме „Клетва младе Неве“, „Говори Господе“ и „Мома“.

Према одлуци жирија прво мјесто су подијелиле ЈУ ОШ „Свети Сава“ из Бањалуке и ЈУ ОШ „Веселин Маслеша“ из Фоче, друго мјесто је заузела школа ЈУ ОШ „Свети Сава“ Зворник, док је трећепласирана била ЈУ ОШ „Обудовац“ из Обудовца.

Како су чланови хора дочекани по повратку у Зворник можете погледати овдје.

Честитамо ученицима и наставници Зорани Ковачевић на изузетном резултату који су остварили.