ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Гимнастичари ЈУ ОШ „Свети Сава“ донијели 13 медаља са регионалног тамичења

Гимнастичари ЈУ ОШ „Свети Сава“ донијели 13 медаља са регионалног тамичења

20.04.2023 | Обавјештења, Такмичења

У петак 7.4.2023. године у организацији удружења професора физичке културе у дворани школе у Брањеву одржано је регионално тамичење у спортској гимнастици. Нашу школу представљало је 13 ученика који су се такмичили у двије узрасне категорије, млађој категорији од првог до петог разреда и у старијој категорији од шестог до деветог разреда. Дјевојчице су могле да изаберу двије дисциплине од понуђене три (греда, партер и прескок) док су дјечаци могли да наступе у једној од двије понуђене дисциплине (партер и прескок).

Укупно пет школа је имало своје представнике на такмичењу, а највише успјеха је имала наша школа која је освојила седам златних медаља, четири сребрне и двије бронзане медаље.

Лена Суботић, ученица четвртог разреда, освојила је двије златне медаље у дисциплинама греда и прескок, док је Теодора Јанковић узела злато на партеру, а сребро на греди. У дисциплини прескок је друго мјесто заузела Анђела Бећаревић, а треће мјесто су подијелиле Уна Гајић и Јелена Црногаћа. Вељко Драгутиновић је био први, а Лука Јеремић други у дисциплини прескок у млађој категорији у мушкој конкуренцији.

У старијој категорији Невена Ћосовић, ученица деветог разреда освојила је двије златне медаље и то на партеру и у прескоку. Друго мјесто на партеру је аузела Кристина Томић.

Код дјечака у старијој групи Матија Јеркић је освојио златну медаљу у дисциплини партер.

Ученике је на такмичење водио наставник Радосав Милошевић.

Честитамо ученицима и наставнику на оствареним резултатима и желимо им успјех на републичком финалу које ће бити одржано у недјељу 23.4.2023. године у Бањој Луци.