ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » „Фудбал у школе“ – Одржано општинско такмичење

„Фудбал у школе“ – Одржано општинско такмичење

01.11.2022 | Обавјештења, Такмичења

У понедјељак 31.10.2022. године је одржано општинско такмичење у малом фудбалу за ученике друге тријаде, а све у склопу пројекта „Фудбал у школе“ који се проводи у сарадњи Министарства просвјете и културе са Фудбалским савезом Републике Српске. Наша школа је учествовала са тимовима које су сачињавали ученици четвртог, петог и шестог разреда и у женској и у мушкој конкуренцији.

Организатор такмичења у зворничком рекреативно-спортском центру била је ЈУ ОШ „Вук Караџић“ Роћевић.

Екипа дјечака ЈУ ОШ „Свети Сава“ је више него убједљиво побиједила на општинском такмичењу тако што је у полуфиналу савладала ЈУ ОШ „Петар Кочић“ из Козлука резултатом 10:0, а у финалу ЈУ ОШ „Вук Караџић“ из Роћевића резултатом 6:0, и на тај начин стекла право учешћа на регионалном нивоу такмичења које ће се одржати средином новембра.

У коначном пласману код дјечака ОШ „Свети Сава“ заузела је прво мјесто, ОШ „Вук Караџић“ из Роћевића друго мјесто, а трећепласирана је била ОШ „Петар Кочић“ из Козлука.

У конкуренцији дјевојчица на такмичењу су учествовале само екипе ЈУ ОШ „Свети Сава“ Зворник и ЈУ ОШ „Вук Караџић“ Роћевић. Након велике борбе међу дјевојчицама од којих се у обје екипе већина њих први пут сусреће са фудбалом као спортом и резултата 0:0 у регуларном дијелу утакмице, приступило се извођењу пенала након којих је резултатом 2:1 побједу однијела ЈУ ОШ „Вук Караџић“ из Роћевића. Дјевојчице из Роћевића су се тако пласирале на регионално такмичење.

Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима и залагању, а дјечацима желимо успјех у наставку такмичења.