ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » eTwinning обука за наставнике и стручне сараднике

eTwinning обука за наставнике и стручне сараднике

01.03.2023 | Обавјештења

У нашој школи је 28. фебруара за наставнике и стручне сараднике реализована eTwinning обука.

eTwinning је једна од активности програма Ерасмус+ намијењена међународној сарадњи и усавршавању васпитно-образовних радника од предшколског до средњошколског образовања. Она служи наставницима и њиховим ученицима за упознавање и сарадњу с колегама из европских школа кроз различите облике усавршавања те рад на заједничким виртуалним пројектима.

eTwinning је од свога покретања 2005. године нарастао од локалне иницијативе у активну школску заједницу која укључује више од 1 053 000 школских радника који раде у више од 233 000 школа у више од 40 држава.

Од 2022. године eTwinning заједница дјелује унутар Еуропске платформе за школско образовање (енг. European School Education Platform- ESEP)

Према неким подацима у Европи тренутно има око 5 000 000 наставника, а преко 900 000 је тренутно регистрованих на платформи. Платформа је преведена на око 30 језика.

У име Агенције за предшколско, основношколско и средњешколско образовање АПОСО, учеснике је поздравила и платформу представила Наташа Кокоруш, а радионицу је водила еTwinning амбасадор Снежана Стевић уз подршку новоименованог еTwinning амбасадора Милоша Џоковића. Била је ово прилика да наставници унаприједе своје дигиталне и сарадничке компетенције.

Извјештај сачинила: Снежана Стевић