ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Џудисти донијели 13 медаља са републичког такмичења

Џудисти донијели 13 медаља са републичког такмичења

11.05.2023 | Обавјештења, Такмичења

У сриједу 10.5.2023. године у Лакташима у организацији ЈУ ОШ „Младен Стојановић“ одржано је републичко такмичење у џудоу за ученике основних школа. На такмичењу је учествовало чак 15 ученика наше школе предвођених наставником Станиславом Драгутиновићем. Ученици су били распоређени у четири старосне категорије, а свака старосна категорија је била подијељена на неколико тежинских категорија.

У екипној конкуренцији ЈУ ОШ „Свети Сава“ је у укупном пласману заузела друго мјесто од 29 школа из читаве Републике Српске које су имале учеснике на такмичењу. Испред наше школе се нашла само ЈУ ОШ „Алекса Шантић“ из Војковића са три бода више у коначном пласману.

Када су појединачни успјеси у питању, можемо се похвалити са четири шампиона републичког такмичења у својим категоријама. Златне медаље донијели су Николај Шакотић, ученик трећег разреда, Лука Лозановић, ученик петог разреда, Кристијана Лулеџија, ученица шестог разреда те Алекса Зекић, ученик седмог разреда.

Шест сребрних одличја нашој школи донијели су: Вељко Драгутиновић (4. разред), Алекса Дамјановић (6. разред), Емилија Дамјановић (2. разред), Никола Милошевић (7. разред), Неда Млинаревић (3. разред) и Његош Сејменовић (5. разред).

Нашим џудистима су припале и три бронзане медаље, а освојили су их Вук Турунташ (3. разред), Маша Лекић (3. разред) и Вук Максимовић (8. разред).

Честитамо ученицима на великом успјеху који су донијели нашој школи и врхунским резултатима који су плод њиховог вишегодишњег рада!