ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Анастасија Благојевић побједник републичког такмичења из физике

Анастасија Благојевић побједник републичког такмичења из физике

19.05.2023 | Обавјештења, Такмичења

На републичком такмичењу из физике које је одржано у суботу 13.5.2023. године у Бијељини, а које је организовала ЈУ ОШ „Кнез Иво од Семберије“, наша ученица Анастасија Благојевић освојила је прво мјесто у конкуренцији осмог разреда!

Од двадесет ученика који су стекли право учешћа на такмичењу најбољих физичара међу ученицима осмог разреда у цијелој Републици Српској, наша Анастасија је била најбоља. Анастасијин ментор био је наставник Дејан Радуловић.

У конкуренцији деветог разреда нашу школу је представљала Ирена Спасојевић која је награђена похвалом. Ментор Ирене Спасојевић је била наставница Жељана Крстовић.

Ирени је ово такмичење било завршно када је у питању основна школа. Она је у задње четири године велики број пута доносила нашој школи успјехе са регионалних и републичких такмичења, највише из математике и физике. Ирена је била и незаобилазан учесник сваке школске приредбе и свечаности на којима је увијек изнова одушевљавала присутне госте својим талентом за пјевање. Ово је прилика да се захвалимо Ирени што је на најбољи могући начин представљала нашу школу како на такмичењима тако и у другим приликама и желимо јој да у средњој школи настави да буде узоран ученик и да његује и усавршава своје таленте за музику и природне науке.

Са друге стране, резултати које је ове године остварила Анастасија Благојевић су нешто што се ријетко виђа код ученика осмог разреда. Имали смо у претходним годинама изузетне ученике који су нашој школи доносили највеће успјехе и освајали најзначајније награде, али нико то није радио у оваквом обиму и овако „рано“ као Анастасија. Импозантна је чињеница да је Анастасија као ученик осмог разреда из три наставна предмета била међу најбољима у читавој Републици Српској. Подсјетићемо да је поред овог првог мјеста у Републици из физике Анастасија освојила четврто мјесто из математике и треће мјесто из информатике! Не треба заборавити да је треће мјесто из информатике освојила рјешавајући исте задатке као и ученици деветог разреда, што само по себи говори о њеном потенцијалу. Пред њом су државна такмичења из математике и информатике на којима сви прижељкујемо да настави у истом ритму као и до сада, а такође и девети разред у коме ученици као што је она углавном постижу своје најбоље резултате на такмичењима.

Нама преостаје да радимо на томе да се настави овај низ врхунских резултата и да се надамо да ћемо и у будућности имати што више ученика попут Ирене и Анастасије.