ОШ „Свети Сава“, Светог Саве 71а, 75400 Зворник

Вијести

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Обавјештења
  4.  » Анастасија Благојевић десета на Јуниорској математичкој олимпијади Босне и Херцеговине

Анастасија Благојевић десета на Јуниорској математичкој олимпијади Босне и Херцеговине

30.05.2023 | Обавјештења, Такмичења

У суботу 27.5.2023. године у Фрањевачкој класичној гимназији у Високом одржана је Јуниорска математичка олимпијада Босне и Херцеговине. Право учешћа су имали ученици осмог и деветог разреда основне школе и ученици првог разреда средње школе који не прелазе старосну границу. Треба нагласити да је концепт такмичења такав да сви ученици, без обзира на разред, рјешавају исте задатке.

Наша Анастасија Благојевић је била међу најмлађим учесницима јер је ученица осмог разреда, али је од свих ученика своје генерације остварила највећи успјех јер је набоље пласирана од свих ученика осмог разреда.

Укупно је остварила осми резултат, а десето мјесто од 43 ученика из читаве Босне и Херцеговине колико је учествовало на такмичењу.

Иако је ово само још један у низу изванредних Анастасијиних резултата те смо навикли на њене успјехе на највишим нивоима такмичења, она успијева из такмичења у такмичење да подиже љествицу и да задаје још тежи задатак и себи, али и другим ученицима наше школе који у будућности покушају да остваре успјехе сличне њенима.

По ко зна који пут у овој школској години најсрдачније честитамо Анастасији на постигнутом резултату, али и њеном ментору Гордани Новичић која је припрема и прати на такмичењима!